Termostat Reglabil pentru Pompa Centrala





       In urma unei discutii cu cineva care dorea un termostat reglabil pentru pompa de centrala, am inceput sa pun pe breadboard cele necesare si sa incropesc un cod (sketch) lucrand sub mediul Arduino.

   Termostatul are la baza un modul arduino (in teste) care urmeaza a fi inlocuit cu un Atmega328P in care este scris HEX-ul termostaului, un afisaj cu 7 segmente LED, Anod Comun (se poate folosi si Catod Comun), un senzor de temperatura digital DS18B20, doua LED-uri care indica starea functionarii pompei, 3 switchuri (push butoane).

   In varianta realizarii finale, mai sunt necesare un releu pentru actionarea pompei, un tranzistor care comanda releul (sau se poate folosi un optocuplor).


   Asa arata cele necesare insirate pe breadboard:





    Pentru testare "Live", direct in montajul fizic si FARA modulul Arduino, am desenat - realizat repede si un cablaj, cablaj realizat prin metoda transfer de toner, metoda pe care am prezentat-o in detaliu si pe blog pentru cei care vor sa isi realizeze personal cablajele.








   A urmat realizarea cablajului fizic.






Adaugare silkscreen si acoperire trasee cu sacaz diluat





Dua aceea popularea cu piesele necesare










   A urmat apoi  testarea functionarii corecte a termostatului, afisarea temperaturei, functionarea meniurilor pentru setari, etc.



 Atasez un mic clip cu functionarea termostatului in teste:





Testarea pe montajul fizic




   




    .....






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu