marți, 13 octombrie 2020

Sursa Reglabila 0-30V si 0-3 A (Conex)Sursa Reglabila 0-30V si 0-3 A (Conex)  Un coleg de forum, care dorea sa realizeze aceasta sursa, m-a intrebat daca am cablajul pentru ea.

  Asta m-a decis ca sa il redesenez.

  Deoarece in revista, cablajul avea si o mica greseala, lipsea un traseu, mi-am propus ca sa redesenez cablajul in programul Sprint Layout 5, asa avand posibilitatea modificarii cablajului in functie de componentele folosite de mine.

  Schema acestei Surse de 0-30V si 0-3A a fost publicata in revista Conex.:   Cablajul desenat in Sprint Layout 5 la acel timp (2014) arata ca in poza:

  Cablajul a fost publicat la acel timp si in format pdf , in sectiunea dedicata pentru alimentatoare de pe forumul electronistilor -  Elforum.

  El poate fi descarcat in format PDF sc1:1 de aici :

Cablaj___Silk_Sursa_Conex_0-30v_0-3A__elforum_.pdf

 Avand de gand sa realizez si eu aceasta sursa, dar tot amanam acest proiect, m-am decis pana la urma sa o realizez (dar inca aman realizarea ei din lipsa timpului).

  Am inceput, iarasi, prin redesenarea cablajului.

  Am montat toate piesele care necesitau montarea pe radiator, pe o singura latura a cablajului, asa fiind mult mai usor de atasat un radiator comun mai mare pentru racire, atat pentru tranzistorii finali ai sursei, prefinal, punte redresoare cat si stabilizatorul de +5vcc

  Condensatorul de filtraj fiind destul de voluminos, ocupa destul spatiu pe cablajul sursei. M-am hotarat ca filtrajul sursei de putere, sa il atasez separat, asa nu mai eram conditionat de spatiul alocat pe cablaj si fiind montat extern cablajului, puteam folosi orice tip/model de condensator de filtraj de care dispuneam, eventual il puteam realiza din mai multe condensatoare de capacitate mai mica conectate in paralel, asa realizand o "baterie" de condensatoare.

  Dupa redesenare cablajul a ajuns la dimensiunile estimative de 100 / 58 mm, destul de compact pentru o sursa.

  Asa arata cablajul redesenat, versiunea V-2 - 2017, inca nefinalizat 100%:


  

   Urmeaza acum partea de realizare fizica a cablajului.

   Voi reveni cu noutati dupa realizarea fizica a sursei, eventual cu ceva cablaje realizate industrial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sursa Reglabila 0-30V si 0-3 A (Conex)

Sursa Reglabila 0-30V si 0-3 A (Conex)   Un coleg de forum, care dorea sa realizeze aceasta sursa, m-a intrebat daca am cablajul pent...