duminică, 14 aprilie 2019

Ceas cu Arduino Nano V.3, modul DS1307, 2 senzori DS18B20 si afisaj LCD
  Ca sa mai invat cateva lucruri despre Arduino si despre crearea unui cod in mediul Arduino, am creat-testat un Ceas cu modul DS1307, doi senzori de temperatura DS18B20 (care citesc temperaturile din interior si exterior) iar afisarea informatiilor este realizata pe un afisaj LCD 20x4, momentan am folosit un LCD 20x4 pentru ca doresc si implementarea unui "Big Font" in cod, dar se poate folosi si un LCD 16x2, prin cateva modificari minore in soft (cod).


  Am realizat afisarea informatiilor pe LCD, prin folosirea unor meniuri, asa am invatat cate ceva si despre creare - functionare meniuri in Arduino.

  Meniul 1 afiseaza informatiile despre Ceas, Data, Zi, Luna, An.  Meniul 2 afiseaza informatia despre temperatura interior citita de senzorul DS-interior.  Meniul 2 afiseaza informatia despre temperatura exterior citita de senzorul DS-exterior.   Eu folosind un LCD 20x4, puteam afisa toate informatiile pe un singur ecran (meniu). Am folosit functia de schimbare-afisare ciclica a celor 3 meniuri de afisare pentru a putea fi folosit in viitor si un "Big Font" pentru afisare ora si temperaturi, dar poate fi folosit foarte usor si un afisaj LCD 16x2.

   Intervalul de schimbare a celor trei meniuri, se poate seta din soft, initial eu am folosit un interval de 3 secunde, considerand ca este suficient.

   Codul folosit de mine:   Codul este disponibil aici:

 Ceas_DS1307_si_2_senzori_DS18B20.ino


   Atasez si o schema a ceasului
  Am realizat si un clip cu functionarea ceasului cu afisare  pe LCD si 2 temperaturi (interior si exterior) :

 SUCCES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai vizualizate postari de pe blog